166. СУ "Васил Левски"
Спортно училище в град София

Училищната общност поднесе венци и цветя на паметника на Васил Левски

Учениците, учителите и ръководството на 166. Спортно училище "Васил Левски" заедно с децата от 94. Детска градина "Дъга" /район Подуяне/ поднесоха венци и цветя на паметника на Васил Левски. Най-малките изпяха песен и рецитираха стихотворение, а ученичка то 166. СУ прочете своето кратко съчинение на тема "Защо ни трябваш и днес, Апостоле?":

 

                   Защо ни трябваш и днес, Апостоле?

Защо ни трябваш и днес, Апостоле? Защото ти си един от малкото патриоти, които са се борили за „чиста и свята“ република. Ти не си се предал и си посветил себе си на Родината, за да й служиш до смъртта си. И днес твоят дух, отдаден на народната воля, ни събира в единство. Твоят образ носим в себе си – образ на доброта, човечност, сила и борбеност. Качества, които днес са ни повече от необходими, за да постигнем единение. Гледаме твоят свят лик, който може да вдъхновява любов към Отечеството, който носи мъдрост и който ни кара да вярваме в едно по-добро днес и още по-добро утре. 

Затова ни трябваш, Апостоле!

Всяка година ние отбелязваме деня, в който Майка България загуби своя син. Но в този ден ти, Апостоле, грееш в сърцата и душите ни и ние усещаме, че бдиш над нашето Отечество. Ние можем да се наречем свободни благодарение на твоето велико дело.

Покланяме се пред твоята саможертва!

 

Гергана Герганска, 6.Б клас